keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Pikainen pyrähdys

Tänään pääsin lenkille vasta iltayhdeksän jälkeen ja sänky veti puoleensa paljon enemmän kuin lenkkarini, mutta niin vaan laitoin tossut jalkaan ja lähdin ulos. Koska päivä oli ollut ohjelmantäyteinen ja tunsin oloni rättiväsyneeksi, päätin ottaa rennosti ja tehdä vain lyhyen lenkin. Kotiin palattuani yllätyin, kun askelmittarin mukaan kilometrejä olikin kertynyt lähes kaksi. Kuvittelin matkan paljon lyhyemmäksi. En siis jäänytkään kovin paljon tuosta maanantaisesta lukemasta. Askelmittari on toki vain suuntaa antava, mutta en edelleenkään ole muistanut vaihtaa sykemittariini patteria. Tokihan ilman minkäänlaisia mittareitakin voi lenkkeillä, mutta minulle nuo luvut ovat tärkeitä nähdä. Se potkii eteenpäin entisestään, kun näen konkreettisia lukemia ja niiden kautta pystyn paremmin seuraamaan täyttyvätkö tavoitteeni vai menenkö ihan metsään. Toisaalta voisi kyllä olla ihan hyvä, etten vielä tässä vaiheessa näkisi millaisissa lukemissa sykkeeni pyörii.. Mahtaakohan siihen edes riittää mitkään asteikot. Tosiasiassa on ollut yllättävää huomata näillä parilla kävely/juoksulenkillä, että pystyn ylipäänsä juoksemaan. Kuvittelin, että ensimmäiset kerrat voisivat olla hyvinkin vaikeita.

Huomenna olisi ohjelmassa välipäivä, mutta en tiedä maltanko pitää sellaista. Ehkä voisin tehdä edes pitkähkön kävelylenkin, kun ainakin aamusella pitäisi auringonkin näyttäytyä. Täytyy muuten sanoa, että en paljon parempana ajankohtana olisi tätä uutta harrastustani voinut aloittaa kun lämpökin hellii. Tämänkin iltainen lenkki oli ihana tehdä ilta-auringon ja alkukesän tuoksujen keskellä.

Loppuun pari linkkiä erilaisista juoksuohjelmista aloittelijoille. Itse olen ottanut vinkkejä niistä(kin), mutta en suoraan noudata kuitenkaan.

http://www.sastamalankaupunki.fi/sastamala/liitetiedostot/editori_materiaali/7907.pdf
http://www.maxim-sports.fi/Media/1035_83.pdf
http://kuntoplus.fi/5km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos terveisistäsi! :)