tiistai 22. toukokuuta 2012

Hyötyliikuntaa

Eilisen lenkin jäljiltä on tänään tuntunut pientä lihaskipua jaloissa, mutta ei niin paljoa kuin kuvittelin. Ehkä siis sittenkin onnistuin tekemään lenkin ja venytykset oikein. Jälkimmäiset muuten tuppaavat aina olemaan sellaisia, etten meinaa niitä muistaa ja jos muistankin, niin takuulla venyttelen liian vähän. Ilmeisesti eilen kuitenkin suunta oli oikea, kun kaikki paikat eivät ole olleet aivan juntturassa.

Tänään tarjoutui tilaisuus hyötyliikuntaan, kun oli nuoremman lapsemme neuvolapäivä. Niinpä laitoin vauvan vaunuihin ja seisomalaudan vanhemmalle lapselle ja reippailin tuon lyhyen neuvolamatkan lasten kanssa. Askelmittari unohtui kotiin, joten mitään lukemia en tälle päivälle saanut, mutta jokainen liikuttu minuutti on varmasti hyväksi. Vaikka tuo matka ei pitkä ollutkaan, niin päätin jättää juoksulenkin tältä päivältä väliin, jotta en etenisi ainakaan liian nopealla tahdilla. Huomenna sitten taas juoksuksi. Tai no kävelyksi ja juoksuksi. Löysin netistä parikin hyvältä vaikuttavaa juoksuohjelmaa aloittelijalle ja olen päättänyt käyttää niitä itselleni hiukan soveltaen.

Kävelystä täytyy muuten sanoa sen verran, että se onkin lähes ainoa liikuntamuoto mitä olen harrastanut viime kuukausina. Lähinnä kylläkin hyötyliikunnan puitteissa lasten kanssa puistoihin lenkkeillen, mutta ihan hikilenkistäkin ne ovat välillä menneet kun käytössä on ollut sekä vaunut että isomman seisomalauta. Välillä on tullut tehtyä jopa tarkoituksellisia vaunulenkkejä, mutta monesti vanhempi lapsi on halunnut välillä kävellä ja pysähtyä ihmettelemään milloin mitäkin, jolloin lenkki ei ehkä ole ollut niin hikistä puuhaa.

Projektini on vasta aluillaan ja olen yllätyksekseni hyvinkin motivoitunut, vaikka kuvittelin motivaationi olevan totaalisesti hukassa. Ehkä siis on olemassa se mahdollisuus, että saan kuin saankin pullanmurut karistettua lenkkareideni pohjasta.. ja lantioltani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos terveisistäsi! :)