sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Amerikkalainen omenapiirakka

Kaupasta tarttui mukaan normaalia enemmän omenoita ja viikolla iskikin sitten inspiraatio kokeilla amerikkalaisen omenapiirakan valmistusta. Ystäväni luona olen päässyt kerran kyseistä piirakkaa maistamaan, mutta itse olen leiponut vain ns. perinteisiä.

Ohjeen nappasin k-ruoka-sivustolta, mutta pieniä muutoksia tein. Vanilliinisokeria laitoin enemmän ja lisäksi vaniljaa myllystä sekä siirappia. Piirakka maistui sellaisenaan sekä vanhan ajan vaniljakastikkeen kera.











Esikoisemme eskarikaveri tuli viikolla kyläilemään ja pellillinen pannaria katosikin nopeasti. Teen aina pannarin samalla ohjeella, koska mielestäni sillä tulee maailman parasta pannukakkua. Valmiin pannarin voitelen voilla ja ripottelen päälle sokeria, joten lapsetkaan harvoin pyytävät hilloa. Tällä kertaa tarjolla oli kuitenkin lisäksi mansikkahilloa.

4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria (reilummin, reilummin)
8 dl maitoa
3 munaa
100 g margariini / voisulaa

Maito ja munat vispataan. Lisätään kuivat aineet. Annetaan turvota puoli tuntia tai vähintäänkin uunin lämpenemisen ajan. Lisätään voisula ja paistetaan 200 - 220 asteessa 30 - 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos terveisistäsi! :)