keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Isänpäiväkakkua

Meillä aloitettiin isien juhlinta jo lauantaina, kun mieheni vanhemmat tulivat kylään. Tein isänpäiväkakun siis lauantaille. Halusin kokeilla täytettä, jollaista en ollut aiemmin tehnyt ja valitsin hopeatoffeetäytteen. Kakun valmistin perjantai-iltana ja hetken jo epäilin, että täyte ei ikinä pääsisi kakkuun asti, sillä sen verran herkkua oli kun sitä maistelin. Täytteen ohje on napattu Kinuskikissalta. Eroa sen verran, että en käyttänyt lainkaan kevytvispiä vaan ainoastaan kuohukermaa.

Kuorrutteeseen halusin myös kokeilla uusia juttuja ja kakun reunat pursotinkin korityllalla. Jälki ei ehkä ollut niin kaunista kuin voisi olla, mutta ensikertalaiseksi täytyy kuitenkin olla ihan tyytyväinen. Pursotukset ovat minulle suhteellisen vieraita, kun enimmäkseen tulee kakut kuorrutettua erilaisilla massoilla. Kakun pääliosan kuorrutteeksi valikoituikin kaapista punainen marsipaani, jonka päälle lapset saivat painaa suklaiset kädenjäljet. Keskimmäinen ei yllättäen halunnutkaan osallistua, mutta isoin ja pienin käsi kävivät kakun päällä. 4-kuisen kädenjälki "hiukan" levisi, kun pikkuinen puristikin sormet yhteen ja painoi lopulta pienen reiän kakun pintaan, mutta saipa ainakin jälkensä kakkuun jätettyä.Isänpäivän iltapäivää vietimme oman isäni luona, jossa saimme ihanaa lohikeittoa ja juustokakkua. Vihdoinkin oli myös aika tuoda kotiin vintillä vuosia asustellut vanha nukkekotini. Talon on pappani tehnyt minulle 80-luvulla ja se on nähnyt monen monta leikkiä. Joskus siellä asui nukkeperhe ja joskus talo toimi myös barbien kotina. Nyt se pääsee jälleen lasten leikkeihin. Olin ensin ajatellut, että talo vaatisi uudet tapetit pintaansa, mutta pölyjä pyyhkiessäni totesin sen olevan yllättävän hyvässä kunnossa. Toki leikin jälkiä näkyy ja jollakin seinällä joku pieni lyijykynäpiirrustuskin, mutta nehän ovat vain elämää ja se saa näkyä. Päätinkin siis, että taloa ei lähdetä uusimaan vaan nuo ihanat vanhat tapetit saavat jäädä. Suurin osa tapeteista on siis alkuperäiset 80-luvulta ja vain takaseinä ulkopuolelta, katto ja yksi sisäseinä ovat saaneet uudet pinnat 90-luvun alussa.2 kommenttia:

  1. Mä en tajua millä ajalla sä ehdit tehdä näitä kakkuja ja muita ihanuuksia. :D Musta tuntuu että mä vaan imetään ja viihdytän vauvaa ja hyvä jos ehdin itse syödä jotain välissä. :D Tänään laitoin ruokaa ekan kerran vauvan syntymän jälkeen. :D Terkuin Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän olen yöeläin. :D Yleensä leivon joko silloin kun kaikki lapset jo nukkuvat tai sitten isompien leikkiessä keskenään ja pienimmän nukkuessa. Välillä leivotaan myös lasten kanssa yhdessä. :)

      Poista

Kiitos terveisistäsi! :)