torstai 6. marraskuuta 2014

Gluteeniton ja laktoositon kinderpiirakka

Gluteeniton leivonta on ollut minulle melkoinen peikko tai suorastaan mörkö. Kerran aiemmin olen tehnyt gluteenittoman mansikkakääretortun, joka onnistuikin ihan hyvin, mutta senkin valmistusta tai lähinnä syömistä jännitin kovasti. En itseni vuoksi vaan vieraamme. Pelkäsin, että jostakin leijuisi jauhopölyä tai jotain muuta gluteenia sisältävää ja että kahvittelun seuraukset olisivat kurjat. Aina kun olisi pitänyt leipoa jotakin gluteenitonta, olen tutkinut reseptejä ja suunnitellut kaikenlaista, mutta sitten tuo peikko on aina hiipinyt selkäni taakse ja olen lopulta jättänyt leipomatta. Asia on vaivannut itseäni suunnattomasti ja esikoisemme synttäreiden aikaan päätin vihdoinkin voittaa pelkoni, kun löysin tämän ihanan kinderpiirakan ohjeen. Otin kuitenkin sen verran varman päälle, että en vatkannut mitään kun vatkaimeni tuntuu aina pölläyttelevän vehnäjauhoja jostakin, vaikka sen mielestäni huolellisesti putsaankin jokaisen leivontakerran jälkeen. Suklaana käytin Brunbergin maitosuklaata, joka on laktoositonta. Voikreemistä jätin pois keltuaisen ja valkosuklaata en myöskään käyttänyt. Ohjeella syntyi ihanan pehmeä ja helposti leikattava piirakka. :)


2 kommenttia:

  1. Hyvä Hanna! Gluteenittomista leivonnaisista tulee kuohkeempia, koska gluteenittomat jauhot on hienojakoisempia. Kokeilu ja opettelu palkitaan!

    VastaaPoista
  2. Mulla itseasiassa kävi mielessä, että säkin olisit voinut mua auttaa mutta sitten sattumalta bongasin tän piirakan ohjeen. Tulevaisuudessa saatan kyselläkin vinkkiä sulta. :)

    VastaaPoista

Kiitos terveisistäsi! :)