maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vohvelisunnuntai

Jääkaapissa ollut kermapurkki houkutteli sunnuntaina vohveleiden paistoon, mutta kaapissa ei ollut kuin yksi kananmuna ja täytyi testata munatonta vohveliohjetta. Lisäsin tosin sekaan sen yhden kananmunan kuitenkin sekä hiukan hienoasokeria että vaniljasokeria. Vohveleita paistaessani mietin, ettei taikinasta kyllä tule sellaisia vohveleita kuin tavallisesti vaan rakenne oli hiukan kumimainen. Lopulta vohvelit kuitenkin maistuivat hyville ja katosivat niin pienten kuin isojenkin syöjien vatsaan hillon ja kermavaahdon kera. Pakastimesta löytyi vielä yksi purkki viime syksynä keittämääni omenahilloa ja se on kyllä todellista herkkua vaikka itse sanonkin.
Munattomien vohveleiden ohje löytyi siis täältä.

Esikoisen kanssa kylvimme viikko sitten sunnuntaina esikasvamaan erilaisia siemeniä ja jo kahden päivän päästä tyttö huomasi, että salaattisekoitus on lähtenyt itämään! Itämisaika piti olla 7-14 päivää. Sen jälkeen seurasimme pitkin viikkoa miten myös tilli ja sitruunabasilika lähtivät kasvuun. Eilen bongasin pienen pienen pensaspaprikan alun. Esikasvatuksen olisi siis voinut aloittaa kuukauden myöhemminkin, kun ilmoitetut itämisajat eivät pitäneet lainkaan paikkaansa. Saapa nähdä ehtiikö noista mikään edes ulos asti ennen kuin satoa jo korjataan! :) No pensaspaprikat nyt varmasti ainakin. Olen myös saanut idean, että haluaisin tehdä ulos tikkaat vanhoista heinäseipäistä ja niihin voisi sitten laittaa laatikoita yrttejä ja muita varten. Heinäseipäitä näyttäisi olevan aika hyvin saatavilla, joten toivon mukaan kevään aikana ehdin sellaiset tikkaat toteuttamaan.

Loppuun voisin vielä laittaa talteen kristallipullien ohjeen. Pullat leivoimme lasten kanssa viime sunnuntaina. Me kokeilimme tällaista ohjetta. Vaniljakastikkeena käytin vanhanajan vaniljakastiketta ja vaniljasokerin määrä oli jotakin sinne päin, koska pidän siitä niin paljon, että laitan aina enemmän kuin mitä ohjeissa sanotaan. :)

4 kommenttia:

  1. Noi pullat kuulostaa tosi hyviltä, joku päivä on pakko nyt pyhittää leipomiselle, kun on niin monta hyvää reseptiä tarjolla :)! Noi tikkaat olsi varmasti hienot, toivottavasti ehdit toteuttaa ja laita kuvaa sitten tännekin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olisi itsellä ihan jatkuva leipomisfiilis, mutta on pakko jo vähän rajoittaa itseänsä kun senhän tietää, että syötyä niitä sitten tulee ihan liikaa.

      Jos vaan suinkin saan tikkaat tehtyä, niin kuvia tulee varmasti. :)

      Poista
  2. Teidän kylvökset näyttää paljon paremmilta kuin meidän, siis kyllä meillä vihreätäkin näkyy, mutta multa veti myös homeeseen, eli meillä on kukkaruukuissa kesällä homepalloja kasvamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas kurja! :/ Meillä salaatit lähtivät itämään ihan liian aikaisin ja nuukahtivat sisätiloissa. Tillille meinasi käydä samoin, mutta nyt on hiukan piristynyt. Paprika ja basilika jatkavat kasvuansa. Täytää laittaa salaatit uusiksi sitten kun uskaltaa viedä suoraan ulos kasvamaan. :)

      Poista

Kiitos terveisistäsi! :)