torstai 6. maaliskuuta 2014

Pirtsakka mangojuustokakku

Aina on hyvä syy leipoa ja tällä kertaa halusin kokeilla jotakin uutta. Parin erilaisen mangojuustokakku-reseptin pohjalta syntyi omaan suuhuni sopivan raikas ja kirpeä yhdistelmä, jossa käytin sokerina ainoastaan vaniljasokeria ja hitusen hienoa sokeria vispikermaa vatkatessani.

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 grammaa voita

Täyte:
2 tlk säilykemangoa (á 425/225 g)
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
Vaniljasokeria sopivasti
1 rasia Valio Viola mango tuorejuustoa
250 grammaa mascarpone-juustoa
2 dl vispikermaa
6 liivatelehteä ( halusin hivenen pehmeämmän täytteen ja kuusi liivatetta oli siihen sopiva määrä)
2 rkl vesi+sitruunamehu-seosta

Kiille:
250 grammaa mangososetta
2 liivatelehteä liuotettuna kuumennettuun vesitilkkaan

Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm) leivinpaperi ja painele keksiseos vuokaan.

Valuta mangot ja soseuta. Suttunuija sopii hyvin soseuttamiseen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista sen jälkeen sitruuna mehuksi. Käytä mehusta noin 1/2 dl kakkuun ja lopuista saa vaikka pirtsakan mehun yhdessä appelsiinin kanssa. :) Yhdistä mangosose, raastettu kuori, sitruunamehu, vaniljasokeri, tuorejuusto sekä mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää muiden joukkoon.

Purista liivatelehdet ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesi/sitruunamehu-tilkkaan. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Liuota sen jälkeen kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja sekoita mangososeen joukkoon. Tasoita kiille kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

2 kommenttia:

Kiitos terveisistäsi! :)