sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kiviä kilokaupalla

Tällä viikolla on ollut olevinaan niin kiirettä, että blogini on jäänyt vallan paitsioon. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että myös liikunta olisi unohtunut. Tämän viikon ajan keskityin lenkkeilyyn ja teinkin kolme kävely/juoksulenkkiä sekä yhden kevyemmäksi aikomani kävelylenkin (joskaan siitä ei tullutkaan kovin kevyttä, mutta palaan siihen hetken päästä).

Tiistaina tein noin puolen tunnin lenkin ja ilmeisesti juoksuvauhtini on nopeutunut tai askel pidentynyt, sillä ehdin juosta pidemmän lenkin kuin aiemmilla kerroilla. Keskiviikkona pidin vapaapäivän ja koska torstainakin tuntui lihaksissa vielä aikamoista jumitusta ja särkyä, päätin tehdä kevyemmän kolmen vartin kävelylenkin. Lenkistä tulikin lopulta aikomaani lyhyempi, vain noin 35 minuuttia, mutta myös paljon raskaampi kuin olin kuvitellut. Tarkoitukseni oli kerätä matkan varrelta kiviä kukkapenkkiämme varten ja kun kiviä alkoi löytyä enemmänkin, niin en malttanut pysyä kohtuudessa. Kotiin palasin kahden kilokaupalla painavan kivikassin kanssa, joista toinen vielä repesi loppumatkalla. Kiviä taisi lopulta olla 20! Harmi vain, etten älynnyt punnita saalistani, sillä painoa oli takuulla paljon. Kotiin päästyäni käteni tärisivät ja vielä tänäänkin (sunnuntai) ovat etenkin niska-hartiaseutuni lihakset kipeät. Venyttely tuon lenkin jälkeen olisi takuulla tullut tarpeeseen, mutta arvata saattaa, että unohdin koko asian. No, kukkapenkki sai kuitenkin reunuksensa. Tai lähes sai, sillä kivet ovat toistaiseksi väärin asetellut ja saan siis vielä palata niiden pariin. Tuolla kevyellä kävelylenkilläni sain poltettua 275 kaloria ja 26.37 grammaa rasvaa. Perjantaina tein vielä vajaan puolen tunnin juoksulenkin, jonka jälkeen totesin, että olen tällä viikolla juossut aivan liikaa asfaltilla. Pitäisi suosia enemmän pehmeitä alustoja. Lauantai olikin viikon toinen vapaapäiväni, joskin lopulta myös sunnuntai kääntyi vapaaksi olosuhteiden pakosta.

Tälle viikolle liikuntapäiviä kertyi vain neljä, mutta kaloreita sain kuitenkin tuhottua yhteensä yli 1200 ja rasvaakin poltettua päälle 130 grammaa. Ensi viikko taitaakin taas vierähtää zumban parissa. Myös pilatesta voisi kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos terveisistäsi! :)