sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Omatekoiset perunalastut

Olen joskus törmännyt netissä ohjeisiin itsetehdyistä sipseistä, mutta en ole aiemmin kokeillut tehdä niitä. Lauantaina päätin kuitenkin testata millaisia saisin aikaiseksi. Meillä oli jääkaapissa vain espanjalaisia uusia perunoita, joten valitsin niistä pari, pesin hyvin ja siivutin juustohöylällä. Höylää kehutaan useammassakin ohjeessa ja oli kyllä kätevä tuohon hommaan. Laitoin perunan siivut pellille, voitelin öljyllä ja laitoin suolaa päälle. Sitten pelti uunin ylätasolle tai taisi olla itseasiassa toisiksi ylimmäinen ja paistoin kunnes perunat olivat saaneet hiukan väriä. Uunin lämpötila oli 180 astetta. Perunoiden kypsymistä olisi kannattanut seurata hiukan tarkemmin, sillä muutamiin ehti tulla liiaksikin väriä vaikka palamaan eivät päässeetkään. Kaiken kaikkiaan perunoista kuitenkin tuli hyviä ja eivät ainakaan hävinneet kaupan sipseille. Tulen tekemään toistekkin. Eri mausteitakin voisi kokeilla.

3 kommenttia:

  1. Näitä on varmaan pakko testata joskus.

    VastaaPoista
  2. täytyy koittaa kanssa

    VastaaPoista
  3. Kannattaa ja näistähän on helppo tehdä monen makuisia. :) Netissä surffatessani törmäsin myös sellaisiin ohjeisiin, joissa oli perunan tilalla käytetty porkkanaa.

    VastaaPoista

Kiitos terveisistäsi! :)