keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Syksyn herkkuhetkiä

Myönnän heti alkuun, etten ole mitenkään syksyihminen. En nauti pimenevistä illoista, sateen ropinasta ja kurakeleistä, en myöskään kylmenevästä säästä. Tuulen riepotellessa lehtiä ja puhaltaessa kylmää ilmaa vasten kasvoja tekisi mieli pysytellä sisätiloissa tai varata lentoliput jonnekin lämpöiseen. Toisaalta löydän kyllä syksystäkin hyviä puolia kuten, että luonto saa kauniin syysasun ja kynttilät sekä villasukat voi kaivaa esiin. Niin ja tarkoittaahan syksy sitäkin, että joulu on askeleen lähempänä. ;)

Viikonlopun aikana sain vihdoinkin kukkapenkit siinä määrin kuosiin, että kuunliljat ovat omilla paikoillaan ja kukkapenkeissä uutta multaa. Vielä pitäisi kukkasipulit laittaa maahan odottelemaan ensi kevättä. Mansikat siirsin ruukuista lavalle joitakin viikkoja sitten ja toivon kovasti, että juurtuvat hyvin ja ensi kesänäkin saataisiin maistella itsekasvatettuja mansikoita.

Meidän perheessä syksy tarkoittaa synttärijuhlia, kun sekä esikoisen että keskimmäisen synttäreitä juhlitaan syksyllä. Leivottu on siis normaaliakin enemmän. Kuvasatoa luvassa ehkä myöhemmin. Synttärileipomisten lisäksi 3-vuotiaamme on viime aikoina ollut ahkerasti mukana keittiöpuuhissa, sillä intoa leivontaan riittää ja yhdessä ollaankin valmistettu jos jonkinmoisia herkkuja. Esimerkiksi omenamutakakkua, appelssiinikakkua sekä raparperi-vanilja-muffinsseja, joiden ohjeen laitan tähän itseäni varten muistiin ja suosittelen sinuakin kokeilemaan. :)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g leivontamargariinia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
reilu teelusikallinen vaniljasokeria

Sekoita kananmunat ja sokeri (ei tarvitse vatkata). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Täytä muffinssivuuat taikinalla siten, että tilaa jää vielä täytteelle. Itse täytin muffinssit raparperihillolla sekä vaniljakreemijauheesta valmistetulla vaniljakreemillä, joka jäi yli bostonpullasta. Päälimmäiseksi laitoin vielä kaurahiutaleista, voista, sokerista ja vehnäjauhoista valmistetun muruseoksen.

75 g voita
0.5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja

Paistetaan 200 asteessa noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos terveisistäsi! :)