perjantai 1. elokuuta 2014

Nuppuja ja paprikan kukkia

Eilen huomasin ensimmäisen kuunliljan nupun auenneen! :) Vihdoinkin. Sain tämän kasvin viime kesänä ystävältäni vahingossa, kun se oli joutunut meille matkaavien päivänliljojen ja verikurjenpolvien joukkoon. Se oli kuitenkin vain mieluinen yllätys ja laitoinkin pikkuruisen alun kukkapenkkiini kasvamaan. Jostakin syystä se ei kuitenkaan ole tämän kesän aikana kasvanut niin paljon kuin toivoin, mutta sain kuitenkin ilokseni huomata yhden kukkavanan ilmestyneen ja viime päivät olen odotellut ensimmäisen nupun aukeamista. Vaikka kuunliljojen kukat näyttävät ensivilkaisulla vaatimattomilta niin lähempää katsottuna huomaakin kukan kauneuden. Aion kukinnan päätyttyä siirtää tämän kasvin toiseen kukkapenkkiin ja hankkia sille ensi kesänä kaveriksi toisenkin kuunliljan. Kunhan ensin saan valittua minkälaisen, sillä kuunliljoja on lukuisia erilaisia, joilla on toinen toistaan kauniimpia lehtiä. Pidän tästä kasvista paljon. :)

Toinen kovasti ilahduttanut juttu on se, että huomasin pensaspaprikoissa muutamia pieniä hedelmän alkuja ja kukkien määrästä päätellen lisää on tulossa. Saamme ehkä sittenkin itsekasvatettuja paprikoita. :) 

1 kommentti:

  1. Kuunliljan (ainakin tämän) kukka on tosi nätti. Sen aina unohtaa, kun kasvi tulee ostettua lehtien perusteella. Hienoa, että paprikaakin on tulossa. :)

    VastaaPoista

Kiitos terveisistäsi! :)